Aktív portfóliókezelés

Profi befektetési döntések és gyors végrehajtás

  • Kényelem
  • Aktív befektetési stratégia
  • Diverzifikáció
  • Átláthatóság
  • Professzionális háttér
  • Moduláris portfóliókezelési lehetőség

Az aktív portfóliókezelés – más néven Diszkrecionális Portfólió Menedzsment (DPM) és Moduláris Diszkrecionális Portfólió Menedzsment (MDPM) – biztosítja a profi befektetési döntések és a gyors végrehajtás előnyeit az Ön számára.

A DPM-ben alkalmazott aktív befektetési megközelítést Önnek ajánljuk, amennyiben nem kíván vagy nem tud napi szinten megtakarításai kezelésével foglalkozni, ugyanakkor a piaci környezet változásaihoz alkalmazkodó rugalmas befektetési megoldást keres.

Az MDPM szolgáltatást akkor ajánljuk, ha igénybe venné portfóliókezelési szolgáltatásunkat, de a modulokból felépített referencia portfólió kialakításában részt szeretne venni.

Előnyök

Kényelem

Önnek elég csak a kockázatvállalási hajlandóságához leginkább illeszkedő modellt, igény szerint a befektetési modulokat és az eszközosztályokat kiválasztania, a többiről mi gondoskodunk.

Aktív befektetési stratégia

A kockázat és a várható hozam kedvező kombinációját nyújtja. Az Erste Asset Management szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a pénzügyi piacokat, és aktív befektetési stratégiával gondoskodnak befektetése megfelelő hozam-kockázat arányáról, az Ön által megadott kockázati szintnek megfelelően.

Moduláris portfóliókezelés

Amennyiben a kezdő portfólió összeállításában Ön is szeretne részt venni, úgy MDPM szolgáltatásunkat választva megjelölheti azon modulokat és eszközosztályokat, melyeket szeretné, hogy befektetései kezelésénél használjunk.

Diverzifikáció

A kockázatkezelés nélkülözhetetlen eleme a portfólió megosztása különböző eszközosztályok között. Az eszközök széles skálájában történő befektetés a kockázat jelentős mértékű porlasztását teszi lehetővé. Az egyes eszközosztályokba alapokon keresztül fektetünk. Az Ön által megválasztott kockázati szint a kockázatos eszközök maximális arányát határolja be a portfólión belül. Az adott eszközosztály aktuális súlyát befektetési szakembereink egy központi modell alapján határozzák meg az aktuális piaci kilátásoknak megfelelően. Ameddig az MDPM szolgáltatás esetén az Ön által megadott eszközosztályokat használjuk befektetéseinél, addig a DPM-nél a választott portfólió kockázati szintjének megfelelően az alább bemutatott valamennyi eszközosztályba fektethetünk. Azonban, az aktív politikának köszönhetően szélsőséges piaci körülmények között a kockázatos eszközök részarányát akár nullára is csökkenthetjük.

Illusztráció

Átláthatóság

A DPM és az MDPM megvalósítása során nagy hangsúlyt helyezünk az átláthatóságra, ezért negyedéves riportjainkban részletesen bemutatjuk a portfólió teljesítményét, összetételét, és az aktuális befektetési stratégiát.

Professzionális háttér

A portfóliók kezelése az Erste Asset Management cégcsoport központi modellje alapján történik. Az Erste Private Banking által nyújtott Portfóliókezelési szolgáltatást az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és az Erste Alapkezelő Zrt. együttműködése alapján nyújtja Ügyfeleinek. A Portfóliókezeléssel kapcsolatos további információkat a vonatkozó keretszerződések, valamint az Erste Befektetési Zrt. Üzletszabályzata tartalmazzák, amelyek elérhetőek az Erste Befektetési Zrt. honlapján.