Portfólió tanácsadás

Az alapvető stratégiánk az ügyfeleink pénzügyi biztonságának megteremtése hosszabb és rövidebb időtávon is. Célkitűzésünket a szakképzett bankárokkal és az őket segítő szakértő csapattal, a diverzifikáció különböző szintjein keresztül érjük el.

A diverzifikáció legfelső szintje a vagyon összetétele: pénz, ingatlan portfólió, műkincsek/műtárgyak valamint kockázati tőkebefektetések. A Private Bankingnél tanácsot csak a pénzzel kapcsolatosan adunk, de szívesen megosztjuk ügyfeleinkkel a másik három területen szerzett tapasztalatainkat is.

Vagyonszerkezet: vagyon háromszög

A pénzre vonatkozó vagyonszerkezet három, egymástól jól elkülöníthető részből áll:

 

 

  • Taktikai eszközök: a megtakarítás azon része, mellyel a rövid távú piaci árfolyammozgások adta lehetőségeket próbáljuk kihasználni magas hozam reményében (egyedi részvények, devizaügyletek, certifikátok és warrantok, származtatott ügyletek).
  • Likvid eszközök: pénzpiaci alapok és bankbetétek, folyószámla pénzek
  • Hosszú távú eszközök: a megtakarítások azon része, melyek a portfólió stabil részét képezik és amelyekkel hosszú távra, min. 3-5 évre tudunk tervezni (vagyonkezelés, modell portfóliók, vegyes befektetési alapok, strukturált értékpapírok, állampapírok és szektor alapok)